Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een kluis defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze kluizen uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de kluis te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de kluis de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Inbraakbeveiliging in huis?

Inbraakbeveiliging

Een goede inbraakbeveiliging thuis is van essentieel belang om ongewenste indringers buiten de deur te houden. Vooral nu de vakantieperiode weer is aangebroken zullen veel woningen de aankomende tijd weer een tijdje niet bewoond worden. Gouden tijden dus voor inbrekers. Als je binnenkort op vakantie gaat is het ook belangrijk om een bewoonde indruk achter te laten.

Waar moet een goede beveiliging van het huis dan aan voldoen? Een paar sloten op de deur zijn echt niet voldoende. Inbraakbeveiliging begint al bij het laten afschrikken van een inbreker, zoals het gebruik van buitenlampen met sensor, sloten op tuindeuren etc.

Woninginbraken Nederland

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat het aantal woninginbraken in heel Nederland in 2015 met 9 procent is gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal inbraken in 2015 kwam hiermee onder de 65.000. Toch blijven dit hoge aantallen als je na gaat dat dit neerkomt op 1 woninginbraak per ca. 8 minuten, érgens in Nederland.

Reden genoeg dus om te zorgen dat je huis veilig is tegen inbraken.

Welke preventiemiddelen voor een goede huis beveiliging?

Sloten op ramen en deuren

Om maar met de meest voor de hand liggende preventiemaatregel te beginnen, de beveiliging van ramen en deuren. Denk ook aan eventuele lichtkoepels, garagedeuren en balkondeuren. Essentieel zijn goede veiligheidssloten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Goedgekeurd hang- en sluitwerk is voorzien van het SKG-keurmerk. Het is getest op sterkte en duurzaamheid en wordt geclassificeerd met 1 t/m 3 sterren.

* = standaard inbraak werend
** = zwaar inbraak werend
*** = extra zwaar inbraak werend

Ook kun je denken aan een beveiligingsstrip en een bijzetslot. Een bijzetslot is een aanvullende beveiliging naast het hoofdslot. Bijzetsloten bestaan voor zowel ramen als deuren en zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen. Je kunt ze onderverdelen in oplegsloten (aan de binnenkant aangebracht óp de deur of het raam), of insteeksloten (verzonken ín de deur of het raam). Meest bekende voorbeeld van een bijzetslot is een raamboom.

Voor het beveiligen van ramen kun je naast bijzetsloten ook nog denken aan barrièrestangen en dievenklauwen.

Heeft u ook tuindeuren? Zorg dan voor goede sloten, want schuifdeuren zijn een makkelijk doelwit voor inbrekers. Voor tuindeuren/schuifdeuren zijn speciale sloten verkrijgbaar.

Inbraakalarm

Inbraakbeveiliging middels het plaatsen van een alarminstallatie maakt het inbreken in je huis een stuk lastiger. Het luide signaal dat afgegeven wordt zal al een afschrikkende werking hebben op de indringer. Een inbraakalarm geeft een signaal af zo gauw deze een indringer waarneemt. Dit kan een alarmsignaal bij je thuis zijn, of een stil alarm waarbij een alarmcentrale op afstand wordt gewaarschuwd. Kies in het geval van een stil alarm bij voorkeur voor een Borg-gecertificeerde meldkamer. Dit heeft als voordeel dat je de melding dan mag doorgeven aan de politie en je kunt, afhankelijk van je inboedelverzekering, korting krijgen op de premie.

Bij een alarmsysteem krijg je vaak ook een sticker om op het raam te plakken. Een inbreker zal eerst wel twee keer nadenken.

Beveiligingscamera

Het ophangen van een camera ten behoeve van inbraakbeveiliging wordt steeds populairder onder particulieren. Deels is dit te danken aan de prijzen die tegenwoordig al een stuk lager liggen door het aanbod van simpele beveiligingscamera's. Ze zijn eenvoudig te installeren en vaak geven ze de mogelijkheid om het beeld weer te geven op je smartphone. De kwaliteit is niet zo goed als professionele beveiligingscamera's, maar dit effectieve middel tegen inbraakbeveiliging wordt hierdoor wel haalbaar voor een veel groter publiek.

Een camera schrikt af waardoor een inbreker liever wegloopt dan een poging te wagen om in te breken. Hang de camera dus wel op een logische plek neer. Maar camerabewaking werkt niet alleen preventief, maar de opnamefunctie verhoogd ook de kans om de daders op te sporen, mocht er toch sprake zijn van (poging tot). Ze staan immers op beeld.

Gratis preventie maatregelen?

Zorg er ook altijd voor dat je alle ramen en deuren afsluit als je weggaat, maar ook als je bijvoorbeeld een hele tijd boven bent. Veel mensen denken er dan niet aan om de achterdeur dicht te doen, laat staan op slot te doen. Een ongewenst persoon kan gemakkelijk via een open (achter)deur naar binnen en zijn gang gaan, terwijl jij niks in de gaten hebt als je op de bovenverdieping bijvoorbeeld aan het schoonmaken bent. En als je even van huis gaat voor bijvoorbeeld de boodschappen en er is verder niemand thuis, sluit dan ook de ramen boven, ook al is het overdag. De meeste inbraken bij woningen vinden overdag plaats en vaak via openstaande ramen op een makkelijk toegankelijk plek op de bovenverdieping.

Laat ook nooit waardevolle spullen als sieraden, geld, tablets, laptops, smartphones en andere gadgets in het zicht liggen. Dit zijn ook de meest gesloten spullen. Berg deze waardevolle spullen eenvoudig op in een privékluis, elektronische kluis of een brandwerende kluis.

Nog een laatste tip! Veel mensen laten de sleutel in het slot zitten als deze op slot is gedraaid. Ook al zit de deur of het raam op slot, haal altijd de sleutel uit het slot. Anders maak je het de inbreker extra gemakkelijk. Ze tikken even het raampje in, of gebruiken een voorwerp om via de brievenbus de sleutel om te draaien.

Snoei regelmatig hoge struiken of de heg. Door hoge/volle struiken, schuttingen of muren kunnen inbrekers ongezien hun werk doen.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Opmerkingen

Geen opmerkingen