Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een kluis defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze kluizen uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de kluis te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de kluis de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Uw huis veilig tijdens de vakantie

Veiligheid tijdens vakantie

Binnenkort is het weer zover, de vakantieperiode staat voor de deur. Komende zomer gaan er weer miljoenen Nederlanders op vakantie. De periode dat veel woningen weer voor even verruild worden voor een hotel, tent, caravan, appartement of vakantiewoning. De kans is groot dat u er deze zomer ook lekker op uit gaat. Maar is uw huis veilig tegen inbraak? Niemand zit te wachten op diefstal, daarom is het verstandig om te zorgen voor een veilig huis om die inbreker buiten de deur te houden.

Hoe moet ik mijn huis beveiligen tegen diefstal?

Is uw huis veilig tijdens de vakantie?

1. Goede sloten
De meest essentiële manier om uw huis te beveiligen tegen diefstal zijn goede sloten op de ramen, (balkon)deuren en lichtkoepel(s), eventueel ook voor ramen op de bovenverdieping. Vooral bij ramen op de bovenverdieping die uitkijken op bijvoorbeeld een plat dak is het aan te raden om deze ook te voorzien van een slot. Zorg voor sloten met het Politiekeurmerk "Veilig Wonen". Deze zijn te herkennen aan het SKG-logo met sterren.

Hetzelfde geldt ook voor onder andere de schuur, garage en het tuinhuis. Loopt er een steeg achter het huis langs? Zorg er dan ook voor dat de poort naar de achtertuin op slot kan.
Ook al staan de fietsen, scooter of brommer binnen, zet ze op slot en bewaar de sleutels op een veilige plek ín huis.

2. vermijd herkenbare verstop plekken voor sleutels
Bewaar tijdens de vakantie nóóit een sleutel op een verstopplek in de tuin zoals onder een bloempot, ook niet voor de buren of een familielid die de planten e.d. verzorgt tijdens uw afwezigheid. Geef hen een sleutel die ze zelf bewaren.

3. Camera-beveiliging
Tegenwoordig zijn er voor heel schappelijke prijzen al best goede beveiligingscamera's te koop. Hang deze op een logische plek, bijvoorbeeld onder de carport gericht op de voordeur en de straat. Vaak kunt u de beelden koppelen met uw smartphone en als er iemand bij de voordeur staat, dan krijgt u een seintje per mail. Meestal zal het een onschuldig persoon zijn, zoals de postbode of krantenbezorger, maar als er (bijna) elke dag dezelfde persoon probeert aan te bellen moet er een lampje gaan branden. U kunt dan buren contacteren om een en ander even in de gaten te houden en te letten op verdachte personen in de buurt.

4. Berg waardevolle eigendommen veilig op in een kluis
Naast al deze beveiliging zullen enkele waardevolle eigendommen altijd in huis bewaard worden. Deze kunt u extra beveiligen door middel van een kluis. Op deze manier zorgt u ervoor dat dieven geen kans maken om uw waardevolle eigendommen mee te nemen. Waardevolle papieren en sieraden zou u eventueel veilig kunnen opbergen in een boek kluis. Gaat het om belangrijke administratie? Kiest u dan voor een brandwerende kluis. Tevens is een elektronische kluis een uitermate geschikte oplossing voor het veilig opbergen van uw kostbare eigendommen.

5. Dubbelcheck of uw huis veilig is
✓ Sloten met keurmerk "Veilig Wonen" op alle ramen en deuren
✓ Beveiligingscamera
✓ Alarmsysteem

Hoe laat ik een bewoonde indruk achter?

Laat tijdens de vakantie lijken alsof u gewoon thuis bent. Dit kun u doen door onderstaande opties toe te passen:

1. Laat de buren weten dat u op vakantie gaat
Laat de buren weten dat u op vakantie gaat. Zij kunnen dan een oogje in het zeil houden en mochten ze eventueel verdachte geluiden horen, dan weten ze dat u het zelf niet kan zijn. Zij kunnen er ook voor zorgen dat de planten water krijgen en de post verzameld wordt (laat het ze niet in het zicht leggen).

2. Vraag de buren om af en toe de hun auto op uw oprit te parkeren
U kunt de buren ook vragen om af en toe hun auto op uw oprit te parkeren. De planten en post verzorgen kan natuurlijk ook een goede vriend of een familielid doen. Hetzelfde geldt voor de afvalcontainer(s). Als deze (over)vol zit en de leging valt tijdens uw vakantie, laat deze dan aan de straat zetten.

3. Laat gordijnen / jaloezieën open
Veel mensen doen juist gordijnen en/of jaloezieën dicht, maar u kunt ze beter open laten. Het valt op als ze overdag - een paar dagen lang - dicht blijven zitten. Liever wel de gordijnen of rolluiken dicht tegen de zon en warmte? Vraag of de buren hier voor kunnen zorgen, zodat ze in ieder geval niet continu dicht blijven zitten.

4. Verlicht uw huis middels sensoren en tijdschakelaars
Zorg voor een buitenlamp met sensor en enkele lampschakelaars binnen. Inbrekers houden er niet van als er een buitenlamp aanspringt. En door te zorgen dat enkele schemerlampen aan gaan met behulp van een tijdschakelaar, dan wekt dit in ieder geval al een meer verwarrende indruk voor de inbreker. Laat eventueel ook op een van de slaapkamers een lamp aangaan in de avonduren.

5. Leg waardevolle spullen uit zicht, en berg eventueel op in een kluis
Voorkom dat dieven vanuit het raam waardevolle eigendommen zien liggen. Een kluis kopen kan de oplossing zijn. Als de laptop of tablet niet mee gaat op vakantie, leg deze dan niet op tafel of bovenop een kastje, maar berg deze veilig op.

6. Sluit ramen en deuren
Sluit wel altijd alle ramen en deuren, ook het WC- of doucheraampje. Hebt u boven draai- kiepramen, laat ze dan niet op de kantelfunctie open staan.

"Wij wensen u een fijne en veilige vakantie!"

Opmerkingen

Geen opmerkingen