Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een kluis defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze kluizen uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de kluis te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de kluis de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

December feestmaand voor inbrekers

Kluis tegen inbrekers

Het duurt niet lang meer en dan begint al weer de laatste maand van het jaar. De maand dat we weer gezellig met z'n allen Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw gaan vieren. Maar december is hiermee ook gelijk een "feestmaand" voor inbrekers. Traditiegetrouw vinden ieder jaar de meeste inbraken plaats tijdens de feestdagen.

Meeste inbraken tijdens sinterklaas, kerst en de jaarwisseling

Ieder jaar is het weer raak in december, een piek in het aantal inbraken in Nederland tijdens Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. Tijdens de feestdagen worden gemiddeld twee keer zo veel inbraken gepleegd dan normaal. Gemiddeld wordt er in Nederland 127,6 per dag ingebroken, maar afgelopen jaar werd er tijdens nieuwjaarsnacht 322 keer ingebroken, op eerste en tweede kerstdag respectievelijk 255 en 224 keer en op pakjesavond werden 237 inbraken gepleegd.

Verrassend zijn de cijfers niet. Veel Nederlanders zijn tijdens de feestdagen langere tijd van huis om met familie en/of vrienden pakjesavond te vieren, het nieuwe jaar in te luiden of met z'n allen te genieten van het kerstdiner. Een gezellig samenzijn waarbij we vaak meer dan normaal aandacht hebben voor elkaar. En vaak vinden deze activiteiten plaats in de donkere avonduren. Dé uitgelezen kans voor inbrekers om hun slag te slaan.

Bron: NU.nl

Inbraakmeldingen december

In de maand december krijgt de politie gemiddeld 22.000 meldingen binnen van inbraken. Het is hiermee (veruit) de drukste maand voor inbrekers. Dit komt dus met name door de feestdagen, maar dat het een donkere wintermaand is draagt er ook zeker aan bij. Dit blijkt wel uit het feit dat januari en november op respectievelijk de tweede en derde plek staan. In de afbeelding hiernaast is ook duidelijk het verschil te zien met andere maanden. Des te blauwer de kleur, des te minder inbraken en des te roder de kleur, des te meer inbraken. Je ziet duidelijk de uitschieters op 5 en 25 december en 1 januari.

In de afbeelding worden het aantal inbraken in Nederland weergegeven over de periode van 1 april 2015 t/m 4 januari 2016. Klik op de afbeelding om de exacte cijfers te zien.

Zorg voor een bewoonde indruk tijdens je afwezigheid

Houd inbrekers buiten de deur. Laat een bewoonde indruk achterWe hoeven nu echt niet massaal thuis te blijven tijdens de feestdagen. De kans op een inbraak is met een paar simpele maatregelen al aanzienlijk te verkleinen. Natuurlijk is de belangrijkste maatregel om je woning bij vertrek zorgvuldig af te sluiten, ook al woon je buitenaf in een uithoek van het land of ga je met z'n allen tijdens oudejaarsnacht even de straat op. Terwijl jij gezellig met alle buren vuurwerk aan het afsteken bent op straat, slaan inbrekers gauw hun slag via de achterdeur wat niet op slot is of dat ene makkelijk bereikbare raam boven wat niet is afgesloten. Daarnaast is het belangrijk om een bewoonde indruk achter te laten. Laat wat glazen op tafel staan, een radio aanstaan en zorg voor één of twee lampen die aanstaan, eventueel met behulp van een tijdschakelaar. Een kleine tafellamp aan laten staan ergens in een hoekje, daar prikken inbrekers zo door heen. Zorg tevens voor een buitenlamp met lichtsensor. Laat ook een plafondlamp op de bovenverdieping branden én de verlichting in de kerstboom! Een kerstboom waarvan de lichtjes uit zijn is - met name rond de kerstdagen zelf - een vrij duidelijk signaal voor inbrekers dat er niemand thuis zal zijn. Als het al donker is als je op stap gaat, sluit dan de rolluiken, gordijnen of andere raamdecoratie.

Maak van jouw eigendommen geen "kerstcadeaus" voor inbrekers

Naast een bewoonde indruk achterlaten op de momenten dat je niet thuis bent, is het ook belangrijk om waardevolle spullen niet in het zicht te laten liggen als je op stap gaat. Laat geen autosleutel, portemonnee, smartphone, tablet, etc. op tafel liggen of op een kastje/dressoir wat in het zicht staat, en al helemaal niet in de vensterbank. En die cadeaus onder de boom zien er heel leuk uit, maar wekt wel de interesse op bij ongenode gasten.

Leg kostbaarheden in een kluis

Paspoorten, geld, sieraden, horloges, de tablet en andere spullen van waarde kun je ergens uit het zicht leggen. Een kluis kopen is een eenvoudige optie om deze eigendommen veilig achter slot en grendel te bewaren. Dat maakt het de inbreker die al binnen is weer een heel stuk lastiger om er ook nog eens met jouw kostbaarheden vandoor te gaan. Ben je op zoek naar een goede kluis voor thuis? Bestel dan bijvoorbeeld een privé kluis, brandwerende kluis of elektronische kluis.

Opmerkingen

Geen opmerkingen