Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een kluis defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze kluizen uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de kluis te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de kluis de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Heeft een kluis invloed op de inboedelverzekering?

Invloed kluis op inboedelverzekering

Veel mensen vragen zich af of een kluis invloed heeft op de inboedelverzekering. Met een kluis zorg je er immers voor dat je kostbaarheden veiliger liggen opgeborgen dan in bijvoorbeeld een la, oude sok of een ander verstopplekje. In deze blogpost proberen we je een antwoord te geven.

De inboedelverzekering

Een inboedelverzekering sluit je af om alle spullen te verzekeren die niet vast aan je huis zitten en dus te verhuizen zijn. Denk hierbij aan de tv, sieraden, tablet en gordijnen. Een inboedelverzekering heeft veel verschillende dekkingen. Voor schade door brand, blikseminslag, luchtvaartuigen en ontploffingen ben je altijd verzekerd. Maar ondanks dat je met een inboedelverzekering veel verzekert, heb je in veel gevallen wel te maken met standaard bedragen waarvoor je bent verzekerd. Dit is de maximale waarde die de verzekeraar vergoedt voor je spullen. Dit geldt bijvoorbeeld voor lijfsieraden, audiovisuele apparatuur, geld, waardepapieren, antiek, schilderijen en kunstvoorwerpen. De maximale waarde die vergoedt wordt verschilt per verzekeraar. Vaak kun je kiezen voor verschillende pakketten waarbij de premie snel kan oplopen.

Op de website van Independer vindt je meer informatie over inboedelverzekeringen.

Heeft een kluis wel of geen invloed?

Kluis vs Inboedelverzekering

Een veel gehoorde vraag is of de aanschaf van een kluis voor thuis invloed heeft op de premie van je inboedelverzekering. Deze vraag is lastig te beantwoorden, want iedere verzekering heeft weer haar eigen voorwaarden. In de voorwaarden van veel verzekeraars wordt vermeldt dat bij diefstal van sieraden, horloges, edelmetalen (zoals goud en zilver), edelstenen en munten maar tot een bepaald bedrag wordt vergoed als deze niet in een kluis lagen opgeborgen. Als deze objecten wél in een kluis zouden liggen, dan zouden ze vergoedt worden tot de waarde van de gestolen objecten.

De kluis moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ook dit varieert weer per verzekeraar. Bij sommige volstaat een standaard elektronische kluis en bij sommige verzekeringen, vooral als het gaat om spullen met veel waarde, dan moet de kluis aan voorwaarden voldoen als het EN 1143-1 (CEN II) certificaat. Wel moet de kluis altijd volgens de norm verankerd zijn aan de woning. Dit wil zeggen een verankering waarbij de kluis op de juiste manier, met de juiste bevestigingsmaterialen, is verankerd aan een betonnen muur of vloer.

Dat een kluis kopen ervoor zorgt dat je korting krijgt op de premie voor je inboedelverzekering komt nauwelijks voor. Ben je benieuwd of dit het geval is bij jouw (potentiële) verzekeraar, neem dan contact op met de desbetreffende verzekeraar of bekijk de voorwaarden van je inboedelverzekering.

Conclusie:

Een algemene conclusie op de vraag of een kluisje invloed heeft op de inboedelverzekering is: ja! Met een kluisje in huis zal de premie niet lager worden, maar je bent vaak wel voor een hoger standaard bedrag verzekerd in geval van diefstal van sieraden, edelmetalen, edelstenen en munten. De kluis dient dan wel op de juiste manier verankerd te zijn.

Opmerkingen

Geen opmerkingen