Invouwen
 

Gratis verzending vanaf 1000,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 1000,-? Dan hanteren wij bij een brievenbuspakketje € 3,75 verzendkosten, bij een pakketzending € 5,95 en bij een grotere zending € 45,-.

 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een kluis defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze kluizen uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de kluis te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de kluis de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ Gratis verzending vanaf 1000,-
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Kluis verankeren

Kluis verankeren

Een kluis verankeren is eigenlijk geen optie, maar een must! Het goed vastzetten van een kluis is van groot belang, want je zit er tenslotte niet op te wachten dat de dief er alsnog met de hele kluis vandoor gaat. Vooral in het geval van kleine kluisjes is kluis verankering niet iets om te laten zitten. Kleine kluisjes wegen immers niet heel veel en zijn dus nog wel een keer te tillen. Volgens de norm wordt zelfs geadviseerd om kluizen tot 1000 kg deugdelijk te verankeren.

Kluis verankering

Geen optie maar een must!

De reden waarvoor je een kluis aanschaft is om je waardevolle eigendommen veilig op te bergen. Maar de kluis zo maar ergens neerzetten is niet verstandig. De dief kan er nu alsnog zo met de volledige kluis vandoor gaan, en dat is natuurlijk niet te bedoeling. Hoe meer moeite een dief moet doen, des te groter de kans dat hij het er dan maar bij laat zitten. Zet de kluis, groot of klein, daarom goed vast. Een kluis verankeren is een absolute must waar je goed over na moet denken.

Kluis verankeren

Denk na over de locatie

Als je een kluis aan gaat schaffen, bijvoorbeeld een elektronische kluis, privé kluis, hotelkluis of een brandkluis, is het belangrijk om na te gaan waar je hem wilt gaan plaatsen. Kies hiervoor een goede locatie. Vooral als je de kluis gaat verankeren is het verstandig om eerst goed te bedenken waar deze geplaatst gaat worden. Eenmaal verankerd zit je er natuurlijk niet op te wachten om hem weer te gaan verplaatsen, met een paar gaten in de muur of vloer als gevolg.

Als je de kluis gaat verankeren, kies dan een locatie waar deze stevig aan te bevestigen is, bij voorkeur een betonnen muur of vloer. Veel mensen kiezen ervoor om de kluis te verstoppen in de kledingkast. Dit is op zich een slimme plek, maar bekijk eerst of een stevige verankering mogelijk is. Vast boren aan een houten achterwandje heeft nou eenmaal niet veel zin.
Als je vaak wat uit het kluisje nodig hebt, kies dan voor een logische locatie waar je er gemakkelijk bij kunt komen. Een onlogische plek zorgt dan al gauw voor de nodige irritaties. Toch is een onopvallende plek ook belangrijk. Zorg dus voor je persoonlijke afweging tussen makkelijk bereikbaar en onopvallend.

Een goede plek voor een kluis is de zolder. Het is in de meeste gevallen de meest afgelegen plek in huis en alleen bereikbaar via een trap. De inbreker heeft dan geen snelle alternatieve vluchtroute. Via het (zolder)raam valt te veel op of vergt de nodige kunstjes om weer op veilige ondergrond te komen, laat staan met een zware kluis wat meegezeuld moet worden. Afhankelijk van het type woning is er op zolder vaak ook wel een goede plek te vinden om de kluis stevig te verankeren.

Goede locatie voor een kluis:

  • Op een onopvallende plaats
  • Een gemakkelijk bereikbare plek
  • Een plek met de mogelijkheid om de kluis stevig te verankeren

Kluis verankeren aan de muur of in de vloer?

Bijna alle kluizen van Kluis-kopen.nl zijn standaard voorzien van voorgeboorde verankeringsgaten aan de achterzijde en aan de onderzijde, voor respectievelijk bevestiging aan de muur of in de vloer. Op deze manier zijn onze kluizen eenvoudig zelf te verankeren.

Houtdraadbouten met plug

Een eenvoudige en snelle manier om de kluis te verankeren is door middel van houtdraadbouten met een plug. Het voldoet over het algemeen prima als verankering van een privékluisje, maar een dief hoeft niet heel veel moeite te doen om de kluis los te wrikken. De trekweerstand bedraagt hooguit 100 kg, mits goed gemonteerd. Zorg er sowieso voor dat de bouten lang genoeg zijn. Ze moeten namelijk eer door de wand van de kluis heen en daarna nog voldoende lengte hebben om zich in de plug vast te kunnen zetten. Het is beter om te kiezen voor mechanische of chemische verankering.

Mechanische verankering

Een veel voorkomende manier van een kluis verankeren is middels mechanische ankers (keilbouten). Deze manier van verankering is voldoende deugdelijk en zorgt voor een veel hogere trekweerstand dan bij houtdraadbouten met een plug. In de weer gaan met een koevoet of breekijzer zal niet heel veel uithalen om de kluis los te krijgen. Let er wel op dat je de kluis dan wel verankert in een degelijke betonnen muur of vloer.

Chemische verankering

Een chemisch anker is zonder twijfel de beste manier voor een kluis verankeren. Met een koevoet of breekijzer is het bijna onmogelijk om de kluis los te krijgen. De weerstand is tot wel 2 keer hoger dan bij een mechanische verankering. Het plaatsen dient echter wel zorgvuldig te gebeuren waarbij het van groot belang is dat de boorgaten goed worden schoongemaakt. Neem de tijd om de verankering te laten uitharden alvorens deze volledig te belasten.

 

Verlijmen

Als boren geen optie is, bijvoorbeeld in het geval van vloerverwarming, dan je ervoor kiezen om de kluis vast te zetten door verlijming. Dit is ook een goede optie voor onze brandkluizen, aangezien deze vanwege de bescherming tegen vuur en hitte in de kluis geen voorgeboorde gaten hebben. Het zorgt voor een redelijk goede bevestiging, wat weer als nadeel heeft dat bij bijvoorbeeld een verhuizing de kluis weer losgetrokken moet worden. Het oppervlak waaraan de kluis zit vastgelijmd zal dan ongetwijfeld beschadigd raken.

Elektronische kluis kopen? Klik hier!