Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een kluis defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze kluizen uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de kluis te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de kluis de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Kluis verhuizen?

Kluis verhuizen

Een kluis verhuizen naar een ander pand of verplaatsen binnen hetzelfde pand kan nodig zijn als je van plan bent te gaan verhuizen of de kluis op een andere plek wilt hebben. Echter zijn de meeste kluizen verankerd. Hoe kun je de kluis dan het beste verplaatsen?

Kluis losmaken van vloer of muur

De kluis verplaatsen is geen klusje om zo maar even zelf uit te voeren. Allereerst hangt het af van de wijze waarop de kluis aan de muur of in de vloer is verankerd. De kans is aanzienlijk dat de kluis beschadigd raakt bij het verhuizen, want in geval van mechanische- of chemische verankering zal de kluis met veel kracht losgewrikt moeten vanwege de hoge trekweerstand van deze verankeringsmethoden. Veilig tegen ongewenste gasten, maar minder handig bij een geplande verhuizing.

Wij raden aan om hiervoor een gespecialiseerde verhuisdienst of klusser in te schakelen. Zij beschikken over ervaren personeel voor (de)montage werkzaamheden en de juiste verhuismaterialen voor kluizen. Vraag altijd eerst een vrijblijvende offerte op en weeg aan de hand hiervan af of het voordeliger is om de huidige kluis te verplaatsen of om te kiezen voor de aanschaf van een nieuwe kluis. In veel gevallen kan de aanschaf van een nieuwe kluis voordeliger uitvallen dan de kluis verhuizen, als de kluis al niet beschadigd raakt door het loskrijgen van het oppervlak waaraan de kluis verankerd was.

Een nieuwe kluis kopen kan voordelig in onze webshop.

Brand- en documentkluizen hebben vaak geen verankeringsgaten om hitte zo lang mogelijk uit de kluis te houden. Is de kluis verlijmd? Houd er dan rekening mee dat het oppervlak beschadigd zal raken. De kluis moet namelijk losgetrokken worden van de vloer/wand en dit zal ongetwijfeld schade aan de muur/vloer met zich meebrengen.

De kluis verplaatsen

Afhankelijk van de omvang van de kluis kan deze wel enkele honderden kilo's wegen. Vooral een brandwerende kluis is zwaar en wordt niet zo even opgetild. Net als een verankerde kluis los krijgen van muur of vloer, vraagt een dergelijke kluis ook om een professionele aanpak als deze verplaatst en eventueel vervoerd moet worden. Hiervoor zijn speciale gereedschappen nodig die een normale verhuizer niet altijd ter beschikking heeft. Grote en zware kluizen zijn lastig te hanteren en als dit deze dan door onkundige personen verplaatst gaat worden heeft dit beschadigingen aan kluis en omgeving tot gevolg. Laat daarom een zware kluis altijd door een professional verhuizen. De kosten hiervan hangen af van het type kluis, gewicht, eventuele verankering en de plek vanaf en waar naartoe de kluis verplaatst moet worden. Prijzen hiervoor zijn op te vragen bij gespecialiseerde kluis verhuizers en weeg deze prijs af tegen de aanschaf van een nieuwe kluis. De aanschaf van een nieuw model kan nog wel eens voordeliger uitpakken dan het laten verhuizen.

Haal voor het verplaatsen en verhuizen van de kluis altijd eerst de kluis leeg. Je wilt immers niet dat de kostbare bezittingen die erin liggen beschadigd raken.

Een goede voorbereiding

Voordat je de kluis gaat verplaatsen is het belangrijk om van te voren eerst alles op een rijtje te zetten. Daarom zetten we hier een paar belangrijke zaken voor je op een rijtje om eerst over na te denken alvorens de kluis verplaatst gaat worden.

- Is de kluis verankerd?

- Is de kluis zelf makkelijk te tillen of zijn hiervoor speciale hulpmiddelen nodig?

- Staat en/of moet de kluis naar een etage en is er een lift aanwezig?

- Waar berg je de waardevolle eigendommen die in de kluis liggen tijdelijk op?

- Kunnen de verhuizers met een steekwagen door de ruimte, ligt er al een mooie nieuwe vloer in de ruimte waar ze doorheen moeten en zijn er obstakels die de kluis verhuizen in de weg kunnen zitten?

- Houd in de wintermaanden rekening met eventuele gladheid door bijvoorbeeld sneeuwval.

- Heb je zelf geschikt vervoer (past de kluis in de auto) of moet dit elders geregeld worden?

- Wegen kosten voor verhuizing op tegen de aanschaf van een nieuwe kluis? Houd ook rekening met eventuele schade aan het oppervlak waaraan de kluis was verankerd en eventuele schade aan de kluis zelf.

- Waar komt de kluis op de nieuwe locatie te staan? Denk goed na over een goede locatie. Als de kluis weer verankerd gaat worden, houd dan ook rekening of het oppervlak op de gewenste nieuwe locatie hiervoor geschikt is, bij voorkeur een betonnen muur of vloer.

- Wil je zelf de kluis weer verankeren op de nieuwe locatie of laat je dit doen.

Kluis-kopen.nl

We bieden zelf geen verhuisservice aan voor kluizen, maar we adviseren je middels deze blog graag. Natuurlijk kun je bij ons wel terecht voor een ruim assortiment kluizen, zoals een elektronische kluis, als de aanschaf van een nieuwe kluis niet te ontkomen is.

Voorkom schade, beschadigingen en letsel door verkeerd tillen. Wees verstandig en schakel professionals in bij een kluis verhuizen of verplaatsen.

Opmerkingen

Geen opmerkingen