Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een kluis defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze kluizen uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de kluis te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de kluis de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Kluis code en sleutels kwijt?

Kluiscode en sleutels kwijt

Wat gebeurd er als de kluis code kwijt is? Of de sleutel zoek is? Hoe krijg je de kluis dan nog open? Een kluis is een waardevol hulpmiddel om belangrijke documenten en waardevolle eigendommen veilig op te bergen achter slot en grendel. Je kunt kiezen voor een kluis met mechanisch slot maar ook zijn er veel kluizen die beschikken over een elektronisch slot. Een kluis met elektronisch slot wordt geopend middels een ingestelde persoonlijke gebruikerscode. Dit betekent dat er geen sleutel meer benodigd is om de kluis te openen, tenzij natuurlijk de kluis code kwijt is.

1. Kluis code kwijt? Gebruik de noodsleutel

Het risico van een kluis voorzien van een elektronisch slot is dat de batterijen op een gegeven moment op zijn of dat de kluis code kwijt is. Het voordeel is dat deze kluizen voorzien zijn van een mechanisch slot waardoor u met de meegeleverde noodsleutel te allen tijde de kluis kunt openen. Wanneer je op deze manier de kluis opent, kun je ook eenvoudig de batterijen vervangen en indien de kluis code vergeten is een nieuwe gebruikerscode instellen. Indien ook de sleutel kwijt is het onmogelijk de kluis nog op de juiste manier te kunnen openen. Uiteraard is dit ook de bedoeling aangezien de inhoud tegen diefstal beschermd dient te worden.

2. De kluis laten openen door de specialist

Wanneer zowel de (nood)sleutel als de kluis code kwijt zijn, zit er niks anders op dan de kluis op een ongewone wijze te laten openen. Hier kan een specialist bij helpen. Zij hebben kennis van diverse kluissloten en kunnen in de meeste gevallen met het juiste gereedschap het slot forceren zonder schade aan de inhoud te veroorzaken. Uiteraard brengt het inschakelen van een specialist kosten met zich mee.

3. De kluis open breken

Indien het een privékluis betreft, zonder certificering, zal de kosten voor een nieuwe kluis waarschijnlijk lager zijn dan het inschakelen van een specialist om de kluis te openen. In dit geval dient de kluis zelf op een creatieve wijze opengebroken te worden, bijvoorbeeld door het gebruik van een koevoet, doorboren en doorslaan van de kluisslot en vergrendeling. Hierna zal de kluis niet meer te gebruiken zijn. Houdt altijd rekening met de nodige veiligheidsmaatregelen wanneer je dit gaat uitvoeren.

Om bovenstaande situaties te voorkomen zijn de meegeleverde noodsleutels en reservesleutels van uiterst belang. Deze dienen op een veilige plek buiten de kluis bewaard te worden. Mocht de kluis code kwijt zijn kun je de kluis te allen tijde openen.

Opmerkingen

Geen opmerkingen