Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een kluis defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze kluizen uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de kluis te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de kluis de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Hoe veilig is een sleutelkluis?

Hoe veilig is een sleutelkluis?

Een sleutelkluis is een handig apparaat waarmee je jouw sleutels veilig kunt opbergen. Zodat de schoonmaakster of thuiszorg makkelijk bij jou binnen kan komen zonder dat je een sleutel hoeft te delen, of  een verzamelplek voor alle autosleutels in een autogarage bijvoorbeeld. Maar hoe veilig is zo'n sleutelkluis nu eigenlijk? In deze blog duiken we dieper in de wereld van sleutelkluizen en bespreken we de verschillende aspecten die invloed hebben op hun veiligheid.

De werking van een sleutelkluis

Voordat we ingaan op de veiligheid, is het belangrijk om te begrijpen hoe een sleutelkluis precies werkt. Een sleutelkluis is meestal gemaakt van stevig metaal en wordt bevestigd aan een muur of andere stabiele ondergrond. Het heeft een vergrendelingsmechanisme dat alleen kan worden geopend met een persoonlijke code of een sleutel. Zoals eerder benoemd heb je grotere sleutelkluizen met meerdere sleutelhaken waar je grotere aantallen sleutels in kwijt kunt, maar ook een klein sleutelkastje voor naast de deur.

Veiligheidsmaatregelen

Een goede sleutelkluis is uitgerust met verschillende veiligheidsmaatregelen om ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Ten eerste moet het vergrendelingsmechanisme van hoogwaardige kwaliteit zijn en bestand zijn tegen geweld of pogingen tot manipulatie. Daarnaast moet de behuizing van de kluis stevig en duurzaam zijn, zodat het niet gemakkelijk kan worden opengebroken.

 

Sommige sleutelkluizen hebben ook extra beveiligingslagen, zoals een alarmsysteem dat afgaat bij pogingen tot inbraak. Dit voegt een extra laag afschrikking toe voor potentiële indringers.

Certificering en keurmerken

Om de veiligheid van een sleutelkluis te waarborgen, is het belangrijk om te kijken naar certificeringen en keurmerken. Er zijn verschillende instanties die sleutelkluizen testen op hun veiligheid en duurzaamheid. Bijvoorbeeld getest door het Engelse Instituut LPCB of getest volgens Europese Normeringen zoals EN 14450 en EN 1143-1.

 

Het verkrijgen van een dergelijk certificering betekent dat de sleutelkluis is getest en goedgekeurd volgens bepaalde strenge normen. Het is dus raadzaam om te kiezen voor een sleutelkluis met een geldig keurmerk. Deze herken je aan het rode label 'Certified' dat weergegeven wordt bij de kluis.

 

Gebruik en installatie

Naast de constructie en keurmerken is het juiste gebruik en de juiste installatie van een sleutelkluis ook cruciaal voor de veiligheid. Zorg ervoor dat je de kluis altijd goed vergrendelt nadat je jouw sleutels hebt opgeborgen. Daarnaast is het belangrijk om de persoonlijke code regelmatig te veranderen en deze niet met anderen te delen.

 

Wat betreft de installatie, zorg ervoor dat de kluis stevig is bevestigd aan een muur of vloer. Hierdoor wordt het moeilijker voor onbevoegden om de kluis te verwijderen. Volg altijd de instructies van de fabrikant op bij het installeren van de sleutelkluis.

Conclusie

Een sleutelkluis kan een handige oplossing zijn om jouw sleutels veilig op te bergen. Met de juiste veiligheidsmaatregelen, certificeringen en correct gebruik kan een sleutelkluis een betrouwbare optie zijn. Zorg er altijd voor dat je kiest voor een gecertificeerde kluis van hoogwaardige kwaliteit en volg de installatie-instructies nauwkeurig op.

 

Kortom, hoewel er verschillende factoren zijn die de veiligheid van een sleutelkluis beïnvloeden, kun je door bewuste keuzes te maken en goede veiligheidspraktijken te volgen, een hoog niveau van veiligheid bereiken voor jouw sleutels.

 

Opmerkingen

Geen opmerkingen