Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een kluis defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze kluizen uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de kluis te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de kluis de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Spraakmakende kluizen

Spraakmakende kluizen

Het liefst zouden we een heel blogartikel willen schrijven over de best beveiligde kluis ter wereld, maar hier kan volgens mij niemand het goed antwoord op geven. Daarom hier een lijst van enkele van 's wereld meest spraakmakende kluizen. Want zeg nou eerlijk, als bekend zou zijn wat de aller, aller best beveiligde kluis is, dan is het toch eigenlijk niet de meest veilige opslag meer? Hoe goed de beveiliging ook is. En omdat de best beveiligde kluizen ter wereld waarschijnlijk helemaal niet bekend zijn, zijn er genoeg spraakmakende kluizen in de wereld.

Tower of London

Tower of London

In de Tower of London bevindt zich de kluis waar de kroonjuwelen van het Britse Koningshuis opgeslagen liggen. Onder deze kroonjuwelen bevinden zich de met 2800 diamanten ingelegde kroon van Koningin Elizabeth, the Imperial State Crown en de massief gouden kroon van Koning Edward uit 1661. Ze liggen tentoongesteld in vitrines welke voorzien zijn van explosie werend glas en worden bewaakt door onder andere de Jewel House Wardens en meer dan 100 verborgen camera's. De Tower of London is toegankelijk voor publiek, dus als je de kroonjuwelen met eigen ogen wilt bekijken, dan kan dit. Bekijk dan ook eens de dikte van de kluis. Erg indrukwekkend!Fort Knox

In Fort Knox Kentucky bevindt zich dé bankkluis van de Verenigde Staten van Amerika. Van Fort Knox wordt beweert dat het Amerika's best bewaakte geldkluis is en naar het schijnt ligt hier ongeveer 5000 ton aan goud. Niet zo'n gekke gedachte dus dat dit kluisje… sorry… deze kluis goed bewaakt wordt. De kluis ligt in een diepe kelder onder de basis van het Amerikaanse leger. Zie daar maar eens bij de kluis te komen. De toegangsdeur van de kluis heeft een gewicht van maar liefst 250 ton! Bekijk de afbeelding onderaan deze blog om te zie hoe goed Fort Knox beveiligd is.

De kluis van Fort Knox is een zo tot de verbeelding sprekende kluis, dat het een voorbeeld is van zekerheid en veiligheid in veel populaire televisieseries en films als James Bond (Goldfinger).

Bekijk hier een infographic over Fort Knox!

Federal Reserve Bank New York

Alsof er in Fort Knox nog niet genoeg goud ligt opgeslagen, is er een plek in de VS waar nóg meer goudvoorraden liggen, namelijk in de kelders van het Federal Reserve gebouw in hartje Manhattan. De Federal Reserve is de Centrale Bank van Amerika. Hier ligt naar verwachting maar liefst 7000 ton aan goud opgeslagen. Deze bankkluis is zo veilig, dat hier goudstaven opgeslagen liggen van meer dan 50 centrale banken, regeringen en internationale organisaties. De kluis rust op de rotsbodem van Manhattan, 15 meter onder de zeespiegel. Een reusachtige kluisdeur sluit het geheel water en luchtdicht af.

Toch een bizar idee dat er onder de straten van Manhattan, in de buurt van Wall Street zo'n 200 miljard aan goudreserves ligt opgeslagen. En dan hebben we het hier alleen nog maar over de waarde aan goudreserves die opgeslagen liggen in de kluis van de Federal Reserve Bank. Is toch wat anders dan een kluisje huren bij de lokale bank.

J.P. Morgan Vault

Niet ver van de Federal Reserve Bank bevindt zich de kluis van J.P. Morgan en Chase, eveneens onder de straten van Manhattan. De kluis is zo groot als een voetbalveld en naar alle waarschijnlijkheid de grootste kluis ter wereld. De kluis is nooit publiekelijk toegankelijk en wordt zeer goed bewaakt. Niet zo gek, want er ligt een ware schat aan goud, platina, zilver en palladium opgeslagen. Er gaan zelfs geruchten dat er een tunnel loopt naar de kluis van de Federal Reserve Bank.

En dan te bedenken dat de wereldberoemde New York Subway er relatief vlak langsheen raast. Voor wie al eens met de metro van New York heeft gereisd, die zal snappen wat ik bedoel. Het is namelijk niet de meest aantrekkelijk plek om te vertoeven.

Mount Cheyenne

Dat een heel goed bewaakte kluis niet altijd indrukwekkend hoeft te zijn qua formaat, dat bewijst een kluisje in Mount Cheyenne wel. Wat dit kluisje zo indrukwekkend maakt is de locatie, en dat is niet voor niets. In dit kleine kluisje liggen namelijk de lanceercodes van het nucleaire wapenarsenaal van de Verenigde Staten. Die bewaar je liever niet in een boekkluisje in de boekenkast.

Mount Cheyenne is dus niet zo maar een berg in Colorado, het bevat misschien wel de meest veilige plek op aarde om te vertoeven. In de berg, onder een laag van 600 meter graniet, bevindt zich een militair complex van de Amerikaanse overheid, namelijk de North American Aerospace Defense Command (NORAD). Het complex is zelfs volledig veilig voor een nucleaire aanval en je komt er ook niet zomaar binnen. En dan hebben we het alleen nog maar over het complex zelf. Het gedeelte waar de NORAD zich bevindt is nog eens extra beveiligd en dan is het kluisje op zichzelf ook nog weer eens extreem goed beveiligd. Maar dit mag ook wel, want de codes kunnen een gevaar vormen voor de wereldwijde veiligheid.

Doomsday Seed Vault

Doomsday

Doomsday Seed Vault is de naam van de wereldzadenbank op Spitsbergen, de Noorse Archipel nog eens 565 kilometer gelegen ten noorden van het vaste land van Noorwegen. Hier worden zaden van zo veel mogelijk plantenrassen opgeslagen. Hieronder vallen veel zaden van voedselgewassen. De "kluis" waar de meer dan drie miljoen verschillende zaden opgeslagen liggen, bevindt zich 120 meter diep in een berg, op een zeer afgelegen plek. De deuren zijn voorzien van sensoren, beveiligd tegen opblazen en de dikke wanden zijn gemaakt van gewapend beton. Een van de investeerders van deze zaadbank is Bill Gates. Hij heeft tientallen miljoenen dollars geïnvesteerd in de kluis.

De kluis van Coca Cola

De kluis met één van de best bewaarde geheimen ter wereld, het 130 jaar oude recept van Coca Cola. Deze formule werd sinds 1925 86 jaar lang bewaard in een kluis van de Suntrust Bank. In de jaren daarvoor heeft het recept echter nooit op papier gestaan. Maar omdat het bedrijf in 1919 werd verkocht werd het recept als onderpand voor een afgesloten lening opgeschreven. De lening was nodig om zo de aankoop te kunnen financieren.

Inmiddels is het geheime recept van 's wereld grootste frisdrankenproducent ondergebracht in een kluis op een permanente tentoonstelling in het World of Coca-Cola museum te Atlanta. De kluis is zichtbaar voor het publiek, maar de inhoud blijft een groot geheim en slechts toegankelijk voor een handjevol personen.

Nog even terug naar Fort Knox ..

De afbeelding hieronder geeft weer hoe veilig de kluis van Fort Knox is. Een kijkje in veiligste kluis op aarde.

Fordknox kluis

Opmerkingen

Geen opmerkingen