Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een kluis defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze kluizen uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om de kluis te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt de kluis de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Test procedure Brandkluizen

Testprocedure Brandkluizen

De verschillende type brandwerende kluizen die we aanbieden in ons assortiment, zijn onderworpen aan een uitgebreide test procedure om zo een goede brandwerendheid te kunnen waarborgen. In deze blog geven we je een kijkje achter de schermen bij de test procedure die de verschillende kluizen hebben ondergaan.

Een brandwerende kluis is dusdanig ontworpen om aan de strenge standaarden te kunnen voldoen. De naadloze behuizing en het gebruik van gasbeton in de dubbele wand zorgen voor de beste isolatie tegen hoge omgevingstemperaturen. Hierdoor is het mogelijk om de temperatuur in de kluis - voor een voldoende lange tijd - onder een bepaalde temperatuur te houden tijdens de blootstelling aan hoge temperaturen buiten de kluis.

De tests

In de testkluis is papier gelegd. Papier gaat verloren bij een temperatuur vanaf 177 °C (350 Fahrenheit). Het gaat hier dus om de omgevingstemperatuur en niet om een directe blootstelling aan vuur.

Test 1 - Duurtest

Test brandkluis

Het testexemplaar wordt in een oven geplaatst waarbij de temperatuur wordt opgevoerd tot 827 °C (1700 Fahrenheit) voor de duur van één uur. Vervolgens blijft de testkluis in een gesloten oven staan totdat de temperatuur is gedaald om veilig de resultaten te bekijken. De oven wordt niet meteen geopend om het afkoelingsproces op een natuurlijke manier te laten verlopen.

 

 

Test 2 – Duurtest

Test brandkluis

De oven wordt verwarmd tot een temperatuur van 1090 °C (2000 Fahrenheit) wordt bereikt. Vervolgens wordt de testkluis in de oven geplaatst en een halfuur lang blootgesteld aan de temperatuur van 1090 °C. Hierna blijft de oven gesloten tot het moment dat het voldoende is afgekoeld.

 

 

Test 3 – Valtest

Test brandkluis

Net als bij de tweede test wordt de oven verwarmd tot 1090 °C, waarna het testexemplaar voor de duur van 30 minuten aan deze temperatuur wordt blootgesteld. Hierna wordt de kluis uit de oven gehaald en omhoog gehesen tot ruim 9 meter hoogte, boven een verhoging van bakstenen op een stevige betonnen vloer. Vervolgens laten ze de kluis vanaf deze 9 meter hoogte naar beneden vallen. Nadat de kluis weer voldoende is afgekoeld wordt deze nogmaals in de oven geplaatst en een halfuur lang blootgesteld aan een temperatuur van 1090 °C.

 

De resultaten

Test brandkluis resultaat

Als gevolg van de hoge temperaturen waaraan de kluis is blootgesteld, zijn een aantal metalen delen aan de buitenzijde van de kluis gesmolten. Echter, de wanden aan de binnenzijde en het papier wat in de kluis lag, waren onaangetast. Zelfs de kleur van het papier is niet veranderd. Je waardevolle papieren en spullen liggen dus veilig opgeslagen tijdens een eventuele brand.

De hoogst gemeten temperatuur in de kluis tijdens de tests was een betrekkelijk veilige 135 °C (275 Fahrenheit), een stuk lager dan de 177 °C waarbij papier verloren gaat.

Indicatie brandwerendheid

Het testexemplaar is onderworpen aan de UL72 Class 350 1 uur brand- en impacttest.

De kluis heeft de test procedure probleemloos doorstaan.

Test brandkluis tabel

Opmerkingen

Geen opmerkingen